logo expressions
logo ijm
 
 

Kunstenaars

Henriëtte Alexander

Henriëtte Alexander

Henriëtte Alexander volgde de HBO lerarenopleiding beeldende vorming en richtte zich vooral op schilderen en textielkunst.

Verder volgde ze cursussen schilderen en digitale kunst aan de Gooise Academie en de digitale werkplaats van het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK). Luigi Amati begeleidde haar ontwikkeling op het gebied van boetseren en bronsafwerking.
Sinds 1990 werkt ze fulltime in haar atelier met de technieken schilderen (acryl/mixed media), boetseren (beelden in brons) en digitale vormgeving (prints in kleine oplage, op verschillende materialen). Henriëtte was van 2002 tot 2019 betrokken bij Stichting Art for All – www.artforall.nl
Ze is lid van Platform Kerk en Kunst – www.platformkerkenkunst.nl – en Ars Pro Deo – www.arsprodeo.nl

Beeldend bezig zijn is voor Henriëtte een levensbehoefte. Ze wisselt graag technieken af om vorm te geven aan haar gedachten en emoties. Haar thematiek ligt vaak binnen het gebied van interactie tussen mensen en de zoektocht naar innerlijke vrede en bescherming. Verwondering over de schepping, in de ruimste zin, speelt ook een belangrijke rol in haar werk.

Al wat belangrijk is in de kunst, ligt voorbij de woorden. – Georges Braque

www.henriettealexander.nl