logo expressions
logo ijm
 
 

Kunstenaars

Wilma Wagenaar

Wilma Wagenaar

Wilma Wagenaar is afgestudeerd in 1986 als 1e graads docent aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming (nu Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten).

Als vrij kunstenaar en denker/schrijver is ze betrokken bij verschillende organisaties die beeldende kunst verbinden met het Christelijk geloof.
Haar geestelijk thuis is de Paulusabdij in Oosterhout, bij de gemeenschap Chemin Neuf.

Ze was als docent verbonden aan verschillende middelbare scholen in Gelderland en aan het Kunstencentrum H19 in Oosterhout. Daarnaast konden particulieren altijd in haar eigen atelier terecht voor lessen. Voor de CNV Kunstenbond organiseerde ze van 2008 t/m 2010 de Kunstweek Hollands Licht en in 2009 gaf ze les aan de Winteracademie.

Sinds 2008 is ze docent en organisator van Schilderretraites, waarbij ze amateurkunstenaars die willen professionaliseren individueel begeleid in kortlopende trajecten.

Werkgroepen en commissies weten Wilma vaak te vinden voor inhoudelijke inbreng, ook al heeft ze een hekel aan vergaderen. Als bestuurslid van het platform Kerk & Kunst is ze betrokken bij het organiseren van symposia en exposities.

www.wilmawagenaar.nl