logo expressions
logo ijm
 
 

Kunstenaars

Gerlina Pols

gerlina pols

Gerlina Pols werd geboren in 1961 in het kleine, maar prachtige dorp Zalk aan de rivier de IJssel. Als kind speelde ze graag buiten, zwierf door het bos en langs de rivier, leefde bij de seizoenen en kon spelen met alles wat te vinden was in de natuur.


Wat haar tot op de dag van vandaag tekent, zijn vrijheid en het kunnen genieten van de schepping. Ze is sociaal bewogen en verwerkt ook deze thema's in haar kunst. Ze gaat daarin graag haar eigen gang. Creatief bezig zijn, verrijkt haar geest en geeft rust.Het werken met textiel heeft haar voorkeur. Het is gemakkelijk te vormen, heeft geschiedenis, is van alle dag en vaak ook bijzonder. Ze gebruikt textiel, samen met foto’s en vindsels uit de natuur, om weer te geven wat binnenin haar is. Soms is het een lange zoektocht, maar altijd weer verrassend en vaak heel persoonlijk. Soms is het moeilijk om een werk los te laten en te tonen. Toch is dat elke keer weer de moeite waard, als ze een ander erdoor kan treffen op welke manier dan ook.
Gerlina heeft zich ontwikkeld door het volgen van verschillende workshops en cursussen. In mei 2017 rondde zij het Masterjaar Textiel af bij de DIY Textile School in Amsterdam, onder de docenten Marjolein van der Stoep en Erna van Sambeek.

Ze geeft workshops samen met een vriendin, zie www.eigenwijzecreaties.com
Haar werk is te vinden op www.gerlinapols.exto.nl.