logo expressions
logo ijm
 
 

Kunstenaars

Annewil Jansen

willem van den Heuvel

Landschappen zijn het vertrekpunt voor kunstwerken van Annewil Jansen. Ze laat zich leiden door het landschap in de ruimste zin van het woord. Elke zomer werkt ze een week lang in het terpkerkje in Ginnum.

In de stilte van het Friese land rijpen ideeën en is er ruimte om te experimenteren met vormen, kleuren en de natuur die ze om zich heen ziet.

De laatste jaren heeft ze de tekenkunst opnieuw ontdekt. Tekenen is puur en direct en hiermee ‘noteert’ ze ideeën die uitgewerkt worden in het atelier. Licht en schaduw fascineren haar eindeloos. Zon en regen laten haar details zien die ze alleen maar wil tekenen. Kwetsbaarheid, verval en leven vormen een rode draad in haar werk. Ze laat zich niet beperken tot haar eigen leefwereld. Politieke- en sociale thema’s (vluchtelingencrisis, economisch gewin ten koste van natuurlijke diversiteit) zetten haar aan tot het maken van beelden, vaak in relatie tot de joods/ christelijke spiritualiteit.

In 1995 studeerde ze af aan de lerarenopleiding Beeldende Kunst aan de Chr. Hogeschool Windesheim, nu ArtEz in Zwolle. Sinds 2012 heeft zij enkele symposia bezocht in Italië, Oostenrijk, Macedonië en Frankrijk. In 2013 ontving ze een prijs voor haar werk ‘Donau Tanz’ bij Atelier an der Donau. Daarnaast volgt ze geregeld masterclasses van gerenommeerde kunstenaars als Henk Pietersma, Willem Zijlstra, Wilma Wagenaar en Grady van den Bosch.

Naast het werk als beeldend kunstenaar is ze beschikbaar als docent tekenen voor projecten in het basisonderwijs. Ze is bestuurslid van www.arsprodeo.nl , een kunstenaarscollectief waar kunst en geloof samenvallen.

www.kunst7.nl  

  • Waves of despair I

    slavernij kleinKunstenaar: Annewil Jansen

    Lees meer...
  • Waves of despair II

    Waves of despair 2Kunstenaar: Annewil Jansen

    Lees meer...