logo expressions
logo ijm
 
 

Kunstenaars

André Bikker

andre bikker

Binnenstebuiten
Spelen en werken met materiaal en emotie. Dat zijn de elementen die André Bikker in beweging zetten. Zijn bronnen zijn uiteenlopend. Het leven van Christus, de schepping en kunstenaars als Rembrandt, Escher en Willink.  

Zijn wortels als grafisch vormgever verbinden al deze elementen. Hij werkt in opdracht voor particulieren, bedrijven en kerken. Zijn autonome werk zijn Jakobsladders en de graVuur. Als vuurmeester brandschildert hij op hout. Daarnaast werkt hij graag met mensen door creatieve trainingen te geven binnen zijn eigen Schilderschool.

50/50 Art

André zet de kinderen van Zuid-Afrika op een positieve manier in het licht. Door indringende portretten op een vrolijke wijze neer te zetten, probeert hij de overlevingskracht van de straatkinderen van Zuid-Afrika zichtbaar te maken.

De portretten zijn letterlijk gegravuurd op houten panelen van bekistingen die gediend hebben als verpakkingsmateriaal. De vuurmeester brandt uitzonderlijk gedetailleerde portretten voor zo’n oncontroleerbare techniek als schilderen met vuur.

Het werk is te koop onder het motto 50/50 Art. Dat het ook een link heeft met de bevrijding van kinderen uit slavernij, waar International Justice Mission zich voor inzet, mag duidelijk zijn. Zoals dit hout een tweede leven krijgt als kunstwerk, zo wil de maker ook de (straat-)kinderen een tweede kans helpen geven. De helft van de opbrengst van de verkoop van het werk "Feest" en "Kracht" gaat daarom naar het werk van IJM in Ghana, waar kinderen uit gedwongen arbeid in de visindustrie gered worden.

www.andrebikker.nl