logo expressions
logo ijm
 
 

Kunstenaars

Kimberly Sparr

SparrGetalenteerd soliste en orkest violiste Kimberly Sparr was tweede hoofdvioliste bij het Richmond Symfonie Orkest in Virginia (VS) van 2008-2013. Ze is medeoprichter van het Atlantic Chamber Ensemble.

Zomers speelt ze als tweede hoofdvioliste in het orkest van het Colorado Music Festival.

Als orkest violist trad ze op met het Amerikaanse nationale symfonie orkest, Saint Paul Chamber Orchestra, verschillende nationale opera orkesten en festival orkesten. Regelmatig schitterde ze als soliste. Ze werkte met bekende dirigenten als Christoph von Dohnanyi, Charles Dutoit, Christoph Eschenbach, James Levine, Kurt Mazur, Seiji Ozawa, Gunther Schuller, Leonard Slatkin, and Yuri Temirkanov.

Ze werkte onder meer met Lara St. John, Boris Allakhverdyan, Simone Dinnerstein, New Music Raleigh, Festival Mozaic, Lake George Music Festival, and Washington Musica Viva.

Kimberly haalde haar bachelor in de muziek op The Shepherd School of Music at Rice University, waar ze studeerde met Martha Strongin Katz. Vervolgens behaalde ze een Master aan het Conservatorium van New England, waar ze samenwerkte met James Dunham, en ze doctoreerde aan de Universiteit van Maryland, samen met Daniel Foster.

Ze heeft op diverse faculteiten gedoceerd en jonge musici gecoacht in verschillende voorname jeugdorkesten.

Om contact op te nemen met Kimberly Sparr, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .