logo expressions
logo ijm
 
 

Kunstenaars

Shannon Dekker

Shannon Dekker

Ik schilder al zolang ik mij kan herinneren. Ik ben eigenlijk opgeleid als interieurstyliste.

Lees meer

Henriëtte Alexander

Henriëtte Alexander

Henriëtte Alexander volgde de HBO lerarenopleiding beeldende vorming en richtte zich vooral op schilderen en textielkunst.

Lees meer

Wilma Wagenaar

Wilma Wagenaar

Wilma Wagenaar is afgestudeerd in 1986 als 1e graads docent aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming (nu Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten).

Lees meer

Gerlina Pols

gerlina pols

Gerlina Pols werd geboren in 1961 in het kleine, maar prachtige dorp Zalk aan de rivier de IJssel. Als kind speelde ze graag buiten, zwierf door het bos en langs de rivier, leefde bij de seizoenen en kon spelen met alles wat te vinden was in de natuur.

Lees meer

Anneke Kaai

willem van den Heuvel

Anneke Kaai- van Wijngaarden (1951) is een Nederlandse kunstenares. Na een klassieke opleiding aan de Gooise Academie voor Beeldende Kunsten, studeerde zij aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Lees meer

Annewil Jansen

willem van den Heuvel

Landschappen zijn het vertrekpunt voor kunstwerken van Annewil Jansen. Ze laat zich leiden door het landschap in de ruimste zin van het woord. Elke zomer werkt ze een week lang in het terpkerkje in Ginnum.

Lees meer

Willem van den Heuvel

willem van den Heuvel

Willem van den Heuvel werd in 1970 geboren in Rhoon en groeide samen met zijn broer en twee zussen op in en rond de gemeente Werkendam.
Tekenen heeft hij altijd leuk gevonden. Op de middelbare school viel dat dan ook op. 

Lees meer

Henrike Gootjes

Henrike GootjesDe artistieke projecten van Henrike Gootjes creëren en verstevigen verbindingen tussen verschillende mensen. Ze gebruikt handwerktechnieken op een hedendaagse manier en verbeeldt de realiteit die te vinden is tussen moeite en hoop, vol van veerkracht en schoonheid.

Lees meer

Lindy Damen

lindy-damenLindy is een freelance digitaal artiest. Zij is afgestudeerd als Bachelor of Science, in de richting van Kunst & Techniek. Haar passie is kunst combineren met maatschappelijk werk. 

Lees meer

Gerda Boele

Gerda BoeleGerda Boele werkt vrij en in opdracht. Zij volgde vijf jaar schilderlessen en een jaar beeldhouwles. Bomen, natuur, symbolen en kleurrijke mensen spreken haar aan als onderwerpen. 

Lees meer

Ingrid Slaa

Ingrid Slaa

Ingrid Slaa (1968) volgde lessen in schilderen en beeldhouwen aan de Vrije Academie te Nunspeet, waar zij ook woont.

Lees meer

Saskia van den Berg

Wilma Wagenaar

Saskia van den Berg-Jacobi, geboren in 1957, tekent en schildert sinds haar jeugd. De laatste 10 jaar is ze gaan werken met verschillende materialen en technieken.

Lees meer

Sia Hollemans

gerlina pols

Sia Hollemans (1957) is opgeleid tot docent beeldende vorming aan de kunstacademie. Portretschilderen is haar specialisatie. Ze illustreert, tekent en schildert vrij werk en in opdracht.

Lees meer

Carla Veldhuis

willem van den Heuvel

Carla Veldhuis is een verhalenverteller in hart en nieren. Deze theatermaker en dramadocent vertelt verhalen via dans en drama vanuit Gods gedachtegoed.

Lees meer

Wiebe van Dingen

willem van den Heuvel

Wiebe van Dingen (1954, Loppersum) is beeldend kunstenaar sinds 1992 en docent kunstvakken in het voortgezet onderwijs. Hij groeide op in het noorden van het land in een tijd dat er in ieder dorp nog ambachten uitgeoefend werden.

Lees meer

Roel Ottow

willem van den Heuvel

Roel Ottow is geboren (1955) en getogen in Rotterdam. Na gymnasium B was de keuze óf biologie studeren óf doorgaan met zijn andere passie, tekenen en schilderen. Het werd, met overtuiging, dat laatste.

Lees meer

André Bikker

andre bikker

Binnenstebuiten
Spelen en werken met materiaal en emotie. Dat zijn de elementen die André Bikker in beweging zetten. Zijn bronnen zijn uiteenlopend. Het leven van Christus, de schepping en kunstenaars als Rembrandt, Escher en Willink.  

Lees meer

Jetty Knoop

jetty knoopEen aantal jaar geleden nam ik onwennig mijn eerste steen in ontvangst.
Terwijl ik de steen koesterde in mijn handen, voelde ik diep van binnen dat ik hiermee iets zichtbaar kon maken wat nog onzichtbaar was.

Lees meer

Marjanne Stoopendaal

marjanne stoopendaalDoor middel van een mede door haar opgerichte Stichting heeft Marjanne zich vele jaren als coördinator ingezet voor mensen die het, door diverse omstandigheden, financieel erg moeilijk hebben.

Lees meer

Kimberly Sparr

SparrGetalenteerd soliste en orkest violiste Kimberly Sparr was tweede hoofdvioliste bij het Richmond Symfonie Orkest in Virginia (VS) van 2008-2013. Ze is medeoprichter van het Atlantic Chamber Ensemble.

Lees meer