logo expressions
logo ijm
 

Beeldende kunst

Wat als...

what if kleinKunstenaar: Gerlina Pols

 

 

 

Serie van meerdere werken

Wat als... (2018)

“Vluchtelingen, oorlog, geweld...wat zou ik doen, als het mij trof? Wat zou ik nodig hebben? Wie ziet mij?”

what if


Wat als 1 (2018)

“Vluchtelingen, slachtoffers...we worden er dagelijks mee geconfronteerd. Sommige beelden blijven voor altijd op mijn netvlies. Zoals van dit kind. Onschuldig en zo kwetsbaar. Wat als het onze kinderen waren? Wat als ik het was?”

what if1


Wat als 2 (2018)

“Wat als het mij zou overkomen, of degenen die mij lief zijn? Hoe zou ik dan opgroeien en leven? Wat zou ik nodig hebben?
Dit welbekende beeld van Alan, een Syrisch jongetje, wat de vlucht overzee niet overleefde een aanspoelde op het Turkse strand, bleef in mijn hoofd zitten. Ik kon er niet lang naar kijken, het kwam steeds weer in mijn gedachten. Ik kon het niet loslaten. Nu is hij vereeuwigd, zodat ik, zodat wij, niet vergeten.”

what if2


Wat als 3 (2018)

“Wat als het mij zou overkomen, of degenen die mij lief zijn? Hoe zou ik dan opgroeien en leven?
Dit welbekende beeld van een gewond kind uit Syrië, ik kon er niet lang naar kijken. Het kwam steeds weer in mijn gedachten. Ik kon het loslaten. Nu is hij vereeuwigd, zodat ik, zodat wij, niet vergeten.”

what if 3


Wat als 4 (2018)

“Wat als ik zelf in oorlog was, hoe zou mijn leven er dan uit hebben gezien? Was mijn zusje nog in leven, mijn familie, mijn vrienden...? Had ik moeten vluchten? Had ik hulp gekregen? Had ik het overleefd?”

what if4


Wat als...je gewoon gelukkig kon zijn (2018)

“Wat als je gewoon gelukkig kon zijn, met alle dingen om je heen. De moeilijke dingen, de enge dingen, maar ook de mooie momenten...”

vrouw