logo expressions
logo ijm
 

IJM

International Justice Mission beschermt armen in ontwikkelingslanden tegen geweld.

International Justice Mission is een internationale mensenrechtenorganisatie met een unieke individuele benadering. Samen met professionele, lokale advocaten, onderzoekers en nazorgmedewerkers zoeken wij gerechtigheid voor de slachtoffers van moderne slavernij, seksuele uitbuiting en andere vormen van gewelddadige onderdrukking. In 2009 openden we een kantoor in Den Haag.

Onze doelen
IJM beschermt de armsten in bijna 20 gemeenschappen over de hele wereld tegen geweld door samen te werken met lokale overheden. Onze doelen zijn: slachtoffers bevrijden, criminelen laten berechten, levens herstellen en rechtssystemen versterken.

"Duizenden bevrijden, miljoenen beschermen en
bewijzen dat gerechtigheid voor de armen mogelijk is
." 

Wij richten ons op verschillende vormen van geweld. Een aantal zijn: mensenhandel, moderne slavernij, illegale landonteigening, seksueel geweld tegen kinderen en machtsmisbruik van de politie.

Waarom
IJM bevrijdt duizenden, beschermt miljoenen en bewijst dat gerechtigheid voor armen mogelijk is. Dit doen we omdat we zien dat armen dagelijks geweld het meest vrezen. We zien dat geweld niet de oorzaak is van armoede maar armoede vaak de oorzaak van geweld, geweld dat kan voortbestaan omdat rechtssystemen niet effectief werken.